Normativa
L’accés a la Biblioteca és lliure i gratuït però aquells de vosaltres que tingueu menys de 7 anys, obligatòriament haureu d’anar acompanyats d’una persona major d’edat. Ells us ajudaran a triar el conte que més us agradi, tindran cura de vosaltes i us acompanyaran a les activitats de la Biblioteca.

COM CAL COMPORTAR-SE
- Hem d’estar en silenci.
- No podem utilitzar els telèfons mòbils.
- No hem de menjar ni beure.
- Hem de tractar bé els llibres i el material de la Biblioteca. No es poden guixar, escriure, subratllar o retallar els documents.
- En acabar de consultar els llibres, els deixarem als carrets.
- No es poden reservar cadires per a treballar ni desocupar el lloc per un període superior a 15 minuts, perquè un altre nen tindrà dret a ocupar-lo.
- No es poden entrar amb bicicletes, patins, animals etc.

Si s’observa qualsevol actitud que pertorbi el bon funcionament de la Biblioteca, el nen/a pot ser expulsat del recinte pel període de temps que es consideri oportú.

CARNET
No cal carnet per entrar a la biblioteca però sí per utilitzar els serveis de préstec, veure pel·lícules o escoltar música. 
Fer-se el carnet d'usuari de la biblioteca és gratuït, molt senzill i ràpid. Només cal que ens facilitis el teu DNI o Passaport i/o el del teu pare, mare o tutor. I no cal fotografia.
En el cas que perdis el teu carnet, explica-ho de seguida al personal de la Biblioteca i te'n faran un altre de nou, però hauràs de pagar 2€

PRÉSTEC
Et pots emportar a casa fins a 20 documents; 8 llibres, 4 revistes, 3 CD’s, 3 DVD’s i 2 CDR!! El temps que ho pots tenir a casa és de 30 dies tots els documents. 
Si veus que no tens prou temps de llegir el llibre o escoltar el CD que has agafat, pots demanar a la Biblioteca que t’allargui el préstec uns dies més. Si no tornes els documents el dia fixat, el sistema informàtic aplicarà automàticament una penalització d’1 punt per document i dia de retard a partir de la data de vençiment del préstec. Per cada 60 punts de penalització acumulats s’aplicarà una penalització temporal del servei de préstec a totes les biblioteques públiques de 15 dies.


Si retornes algun document fet malbé o bé no el tornes, si no és per causa justificada, estàs obligat a comprar-ne un de nou o bé lliurar el valor de l’obra a la Biblioteca. Mentrestant no podràs agafar res més en préstec. 


ORDINADORS
Disposes de dos ordinadors i tens 15 hores al mes per a consultar Internet o fer treballs sense pagar res. Pots reservar l’ordinador per Internet a la pàgina web de la biblioteca www.bibgirona.cat/cassa o al taulell d’informació.
Per fer ús dels ordinadors cal que et donis d’alta al taulell, si ets menor de 14 anys hauràs de dur un paper signat pels pares o tutors i una fotocòpia del seu DNI o Passaport, conforme ells es fan responsables de l’ús que facis de l’ordinador.
Els ordinadors que ofereixen accés a Internet es destinen a temes relacionats amb la recerca d’informació, la investigació i l’aprenentatge. No estan pensats per accedir a jocs, xat, etc. Internet a la Biblioteca és un recurs d’informació.
Els teus pares o tutors són els responsables dels recursos que consultis a Internet.
Pots imprimir el treball que has fet o les pàgines d’Internet que t’ interessin i fer fotocòpies. Les tarifes que cal pagar són les següents:
   -  0.10€ per les impressions en blanc i negre o fotocòpies.
   -  0.30€ per les impressions en color.
                             ACTIVITATS
La Biblioteca organitza periòdicament diverses activitats adreçades als nens de totes les edats.
L’Hora del conte és ja una activitat habitual i es demana que els pares en siguin partíceps.

  ALGUNS CONSELLS PER ALS PARES...
 - Deixa’ls escollir les lectures que més els hi agradin, no prohibeixis ni imposis el que han o haurien de llegir.
- Comparteix la lectura amb els teus fills simplement amb l’únic objectiu de passar-ho bé i llavors comenteu el que heu llegit.
- No s’ha d’obligar a llegir, però sí que es pot convertir en un fet quotidià. Aquí hi podeu fer molt, només cal que vegin que vosaltres també llegiu i us hi divertiu.
- Ajuda’ns a ensenyar-los com cal comportar-se a una biblioteca (cal estar en silenci, no es pot jugar, cal tenir cura del material,..), no els deixeu sols (la biblioteca no és una llar d'infants), mireu de no estar-hi massa estona, els nens es cansen, i impliqueu-vos en les activitats que hi desenvolupen. Compartim la tasca de crear futurs bons lectors!